top of page

RECENSIES

Na de behandelingen voor borstkanker, waaronder operaties en chemotherapie, hield ik veel klachten over: chronische pijn in het lichaam, vermoeidheid en neuropathie in handen en voeten. Voor deze klachten ben ik bij verschillende therapeuten geweest, maar geen van hen behaalde enige vorm van resultaat totdat ik bij Lennard terecht kwam. Voor het eerst had ik minder last van mijn klachten. Naast de fysieke behandeling kijkt Lennard ook verder naar dingen die ik zelf kan doen. Door artsen en andere therapeuten was mij verteld dat ik moest leren leven met mijn klachten, ik had dus niets te verliezen en ben met de tips van Lennard aan de slag gegaan. Onder meer lichamelijke oefeningen, koud douchen, mediteren en ademhalingsoefeningen. En met resultaat want al mijn klachten zijn verminderd. Het is dus niet alleen de fysieke behandeling die mij heeft geholpen. Het is een levensstijl waar ik vooral zelf aan moet werken, maar met de adviezen van Lennard. Die combinatie heeft ervoor gezorgd dat mijn kwaliteit van leven een stuk beter is geworden dan voordat ik onder behandeling bij Lennard kwam.

Manon

Voordat ik bij Lennard kwam had ik al vele fysiotherapeuten bezocht. Ik had vaak pijn op verschillende plekken in mijn lijf en kreeg meerdere stempels van de reumatoloog. Toch leek niemand mijn klachten te begrijpen. Totdat ik bij Lennard kwam. Lennard keek verder dan alleen het lijf. Lichaam en geest zijn altijd met elkaar verbonden. En met deze wetenschap werd ik heel goed geholpen. Lennard opende voor mij deuren die ik niet eerder had gezien. Hij gaf inzichten die ik nooit van andere therapeuten heb gekregen. Mijn klachten zullen nooit voorbij gaan. Maar dankzij Lennard heb ik geleerd hoe ik de klachten kan verlichten door me niet alleen te focussen op de pijn. Door acceptatie, een andere mindset en de zorg voor mijzelf als totaal. Niet alleen mijn lijf. Sinds ik bij Lennard kom kan ik goed leven met mijn lijf. Mijn geest is rustig. Ik eet en drink gezonder. Ik beweeg meer. Ik lees. Ik mediteer. Ik let op m'n ademhaling. Ik slaap beter. En eindelijk kan ik voelen wat mijn lijf mij te vertellen heeft. Dat is het bijzondere aan de werkwijze van Lennard. De focus ligt niet op de klachten. De focus ligt op het totaalplaatje. Lennard is daarmee eigenlijk veel meer dan alleen een fysiotherapeut. Zorg voor je lijf, van binnen en buiten, dat is wat ik van Lennard heb geleerd

A.

In het verleden heb ik soms klachten gehad zoals een stijve nek, zere schouder of een pijnlijke rug. Toen kwam ik bij Lennard terecht en na één of twee behandelingen merkte ik al een enorme verbetering. De zere rug was er zeker maar ik kreeg ook andere vragen en tips van hem. Dit maakte dat ik soms dacht: “hij kan toveren?” Want hoe kon het toch dat ik zo snel zonder pijn was en weer veel prettiger kon bewegen? Hoe kan het dat ik bij de reguliere fysiotherapie na soms 10 sessies nog geen verbetering voelde en hier al na een paar sessies?

Tijdens de behandeling bij Lennard kreeg ik ook vragen over andere klachten, mogelijke spanningen, en over mijn ademhaling. Ik voelde mij gehoord ook over andere klachten waarvan ik dacht dat heeft niets met mijn rug te maken? Ik heb ervaren dat ik als compleet persoon werd gezien en ik werd ook zo behandeld. Ik was voor hem niet alleen de persoon met een zere rug.


Onlangs kreeg ik als donderslag bij heldere hemel het bericht dat ik een chronische ernstige ziekte heb waar ik niet meer van af kom. Van de een op de andere dag kwam ik in de medische molen terecht en hier zit ik nog steeds volop in. Dit is enorm spannend voor mij want men kan nog niets voorspellen hoe een en ander zal verlopen. Ik kon alleen maar de beren op de weg zien, voelde veel spanning en zag het allemaal somber in. Gedurende deze periode schoot het me plotseling ook nog in de rug. De rugklachten waren in twee behandelingen grotendeels weg maar ik kreeg ook tips om te ontspannen en ontving diverse tools om de beren niet meer op de weg te zien. Na een paar sessies bij CRODATIS van Lennard is het mij al gelukt om mij op andere dingen te richten waardoor ik meer ontspanning ervaar en de ziekte anders ben gaan zien. Natuurlijk houd ik mijn moeilijke momenten maar door de tools van Lennard en de tips lukt het mij beter om het weer om te draaien. Hier ben ik erg blij mee. Het geeft mij houvast en vertrouwen!

M.E.

Lennard is goed bereikbaar en contacten verlopen prettig en snel.
Er wordt duidelijk uitgelegd wat het betekent als je je door een niet-gecontracteerde fysiotherapeut laat behandelen. Hij luistert goed naar je klachten en bespreekt wat hij gaat doen. Staat open in de wereld, neemt je klachten serieus en is betrokken. Vanuit een holistische benadering zet hij krachten in je eigen lijf aan het werk om je klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. De behandeling is niet altijd even prettig maar het werkt wel! Zelf ben ik onder behandeling geweest voor lage rugklachten die na de behandeling geen klachten meer gaven en dat is me wat waard! Een warme aanbeveling dus.

Dirk-Jan

Lennard is meer dan een fysio, eentje die verder kijkt dan de specifieke blessure/klachten waar mee je komt. Hij kijkt naar jou als mens en naar het lichaam als geheel. Een verfrissende, en als je er over nadenkt eigenlijk ook heel logische manier van denken en werken. En niet geheel onbelangrijk, het levert ook nog resultaat op :)

Ik ben bij Lennard voor behandelingen aan knie en pols en daarbij heeft hij ervoor gezorgd dat de klachten in korte tijd afnemen en ik weer kon hardlopen en tennissen. 

Buiten de behandeling en oefeningen/tips die je meekrijgt om met de betreffende klachten aan de slag te gaan kijkt hij dus breder. Hij denkt met je mee over wat je zou kunnen doen qua voeding, ademhaling en andere aspecten die van invloed zijn op hoe je lichaam zich voelt. Het geheel is immers meer dan de som der delen.

Kaj

Lennard is een therapeut die verder kijkt dan de klacht waarvoor je komt. Hij kijkt naar het totaal plaatje als mens! Er wordt gekeken naar je mentale en fysieke belastbaarheid! Is dit wel in evenwicht?
En van daaruit gaat hij aan de slag, doelgericht en effectief! Je krijgt veel tips waar je direct mee aan de slag kunt! Direct merk je verschil en ook voor de lange termijn heb je resultaat! Waar het bij veel andere 'therapeuten' vaak tijdelijk is. Ik ben enorm enthousiast en zou het iedereen aanraden. Helemaal aan mensen die niet verder komen bij andere 'therapieën' en steeds oude pijntjes blijven houden.

Leander

 

bottom of page